Even voorstellen

1 juli 2019

In dit stukje stellen de leerkrachten, Ineke Eijsbouts en Mieke van der Aa-Hoefnagels, zich aan u voor.

Ineke Eijsbouts
Mijn naam is Ineke Eijsbouts. In 1975 heb ik mijn diploma leerkracht gehaald aan de Pedagogische Academie “Hemelrijken” in Eindhoven. Mijn specialisaties waren muziek en geschiedenis. Ik heb op twee scholen gewerkt en heb ervaring in de groepen 1 t/m 8.
Verder heb ik me gespecialiseerd in het geven van trainingen om de weerbaarheid van kinderen te vergroten en ze sociaal vaardiger te maken. Hiervoor heb ik de cursus "Train de Trainer" gevolgd en de “Kanjertraining” in Almere. Ook heb ik de cusrsus "Pestcoördinator" gevolgd. Het is geweldig om te zien dat kinderen na zo'n training sterker in hun schoenen staan. Om nog meer te kunnen betekenen op gebied van weerbaarheid ben ik samen met collega Marlies de cursus "Rots & Water" gaan volgen. Deze lessenserie geven we aan de hele groep 6.

Op onze school ben ik de leescoördinator en cultuurcoördinator. Die twee taken hebben zeker met elkaar te maken en liggen me na aan het hart. Dit jaar geef ik les aan groep 6/7. Een groep waarin op gebied van leerstof én sociaal emotionele ontwikkeling veel gebeurt. Elke dag ervaar ik dat leerkracht zijn een geweldig vak is.

Wilt u contact opnemen? Stuur dan een mail naar:
ineke.eijsbouts@prodas.nl


Mieke van der Aa-Hoefnagels
Mijn naam is Mieke van der Aa - Hoefnagels. In 1976 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool "De Kempel" in Helmond. Mijn specialisaties waren rekenen en gymnastiek. Twee vakken die me nu nog na aan het hart liggen.
Op de St. Lambertusschool kreeg ik mijn eerste aanstelling. Zoals je ziet werk ik daar nu nog. Ik ben leerkracht geweest in bijna alle groepen. Al vele jaren werk ik nu in de bovenbouw. Daar ligt mijn passie.

Dit schooljaar werk ik op woensdag en donderdag in groep 6/7.
Door de jaren heen heb ik een aantal cursussen gevolg. Vooral op het gebied van rekenproblemen, een cursus hoogdbegaafdheid en ik ben bedrijfshulpverlener.
Ik vind het fijn om met kinderen te werken. Als de kinderen genieten, geniet ik ook.

Wilt u contact opnemen? Stuur dan een mail naar:
mieke.vanderaa@prodas.nl

Terug naar overzicht