Even voorstellen

1 juli 2019

In dit stukje stellen de leerkrachten, Ria Berkvens en Marlies van den Boomen, zich aan u voor.

Ria Berkvens
Ik ben Ria Berkvens en woon met mijn man in Asten. Wij hebben 3 volwassen kinderen en inmiddels 7 schatten van kleinkinderen. Ik ben in 1974 in het onderwijs begonnen en heb acht jaar in Deurne gewerkt. Vanaf 1992 ben ik werkzaam op de Lambertusschool en heb ik veel ervaring opgedaan door in bijna alle groepen te werken.
Ik heb me steeds verder geschoold in het onderwijs door cursussen en trainingen te volgen. Zoals de cursus passend onderwijs voor begaafde kinderen, coaching en communicatie, sociaal emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen. Ook heb ik de cursus Prowise Presenter Brons en Zilver afgerond.

Ik ben lid van de MR en ik vind het fijn om samen met ouders mee te kijken naar én mee te denken over het schoolbeleid van de Lambertusschool. Ook ben ik bekwaam als BHV-er.

Op maandag, dinsdag en vrijdag fiets ik met plezier naar school en geniet ervan om samen met ouders en collega's een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van het jonge kind.

Heeft u vragen of wilt u iets vertellen loop dan na schooltijd gerust even binnen.
Een mailtje sturen kan ook.
ria.berkvens@prodas.nl


Marlies van den Boomen
Mijn naam is Marlies van den Boomen-Heijligers. In 1975 ben ik afgestudeerd aan de Kempel en ik kreeg een baan aangeboden op de St. Lambertusschool. Ik vond dat heel bijzonder want ik ben zelf leerling geweest op deze school. Ik werd collega van ‘mijn’ meesters en juffen. Ik ben leerkracht geweest in alle groepen en heb een flink aantal jaren in de bovenbouw gewerkt. Ik sta nu weer voor het vijfde jaar in groep 4. Ik durf met overtuiging te zeggen dat elke leeftijd zijn charmes heeft en dat elke groep iets bijzonders te bieden heeft. Ik heb in de loop der jaren een heleboel cursussen en opleidingen gevolgd, vanuit verschillende aandachtsgebieden. Ik heb de opleiding Remedial Teacher met een diploma afgesloten. Ik heb cursussen gevolgd waarbij reken-taal- en leesproblemen werden behandeld. Ik mag me autismebegeleider, interne begeleider en RT-er noemen. Daarnaast heb ik de cursus faalangsttraining voor kinderen gevolgd en een weerbaarheidstraining. Ik heb ook meegedaan aan de 'rots en watertraining'. Ik heb de tweejarige schoolleidersopleiding bij Magistrum met een diploma afgesloten. Op Prodasniveau ben ik coördinator rouw- en verliesverwerking en begeleid ik groepen kinderen die te maken hebben met verlies en rouw bij overlijden of echtscheiding. Daarvoor heb ik een tweejarige opleiding gevolgd bij het 'Land van rouw'. Op school ben ik de Interne Begeleider voor alle groepen. Op dinsdag ben ik hiervoor vrij geroosterd. Ik onderhoud de contacten met de kinderen, de leerkrachten, de ouders en externe instanties. Ik heb me in de afgelopen jaren verder verdiept in meer en- hoogbegaafdheid en ik ben gestart met groep 9. Groep 9 is vergelijkbaar met de plusklas van Prodas.
Op woensdag en donderdag sta ik in groep 4 en als de kinderen van groep 4 gaan zwemmen op donderdagmiddag dan heb ik tijd voor de kinderen van groep 9.
Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Vooral op het gebied van toneel en muziek.
Ik vind het fijn om kinderen iets te leren, om iets voor kinderen te betekenen en om samen met kinderen te genieten, in samenwerking met mijn collega’s en de ouders.
Sinds juni 2018 ben ik de trotse oma van onze kleinzoon Xam en op maandag mag ik voor hem zorgen. Dit schooljaar is mijn laatste schooljaar en dan sluit ik mijn onderwijscarrière af.

Wilt u contact opnemen? Stuur dan een mail naar:
marlies.vandenboomen@prodas.nl

Terug naar overzicht