Thematisch werken

25 november 2018

Onderwerp kinderboekenweek

Thematisch werk en kinderboekenweek.

Het thema van het thematisch werk van deze periode is 'Vriendschap'. We praten over vriendschap, lezen verhalen en gedichten, spelen in het huis van kikker, kijken filmpjes, spelen samen spelletjes, zingen liedjes, maken vriendschapsbandjes en we hebben in groepjes een eigen boekje gemaakt. Dit onderwerp sluit mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2018. 'Vriendschap, kom erbij'.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn we naar de bibliotheek geweest. We hebben daar allerlei leerzame en leuke activiteiten gedaan.

We lezen lekker veel in onze nieuwe leesboeken en de juf leest voor uit het boek ' Het zakmes 'van Sjoerd Kuyper. Mees vindt in zijn broekzak een nieuw zakmes van zijn beste vriend Tim. Op zich zou dat geen probleem zijn, maar Tim is verhuisd en Mees is bang dat mensen denken dat hij het zakmes gestolen heeft. Mees besluit het zakmes naar Tim terug te brengen.

Op vrijdag 12 oktober sluiten we het thema en de Kinderboekenweek af met een gezellig half uurtje. We gaan met alle kinderen van school vanaf 11:45 uur samen gezelschapsspelletjes spelen.
Ook laten we het liedje 'kom erbij' horen en zien. Ouders zijn hierbij van harte welkom.

Terug naar overzicht