Even voorstellen

1 juli 2019

In dit stukje stellen de leerkrachten, Neeltje Berkers en Henriëtte van den Boogaart-Bemmelmans, zich aan u voor.

Neeltje Berkers
Mijn naam is Neeltje Berkers en ik ben op maandag, dinsdag en vrijdag de leerkracht van groep 3. Vanaf 2006 werk ik op basisschool St. Lambertus en ik geniet iedere dag weer van die vrolijke snoetjes! Op school ben ik kartrekker van het thematisch werken. Kinderen prikkelen om aan de slag te gaan met onderzoeksvragen, daar doe ik het voor!
Dit jaar start ik met de opleiding tot taal- en leescoördinator. Hierbij ga ik aan de slag met het beleid op deze gebieden. Hoe kunnen we de taalontwikkeling i.c.m. het lezen zo wegzetten dat goede resultaten gehandhaafd of verbeterd worden?!

Verder heb ik me breed ontwikkeld door het volgen van diverse opleidingen of cursussen, waaronder: BHV, vakbekwaamheid bewegingsonderwijs, omgang met kinderen die anders zijn, vroegschoolse educatie (VVersterk) en hoogbegaafdheid.
Ik heb weer ontzettend veel zin in dit schooljaar en hoop op een goede samenwerking met collega's, ouders en kinderen.

Wilt u iets vertellen of vragen? Loop dan gerust even binnen. Mailen mag natuurlijk ook:
neeltje.berkers@prodas.nlHenriëtte v.d. Boogaart-Bemmelmans.
Vanaf augustus 2001 ben ik in vaste dienst bij stichting Prodas. Daarvoor heb ik verschillende jaren vrijwilligerswerk gedaan op de basisschool van mijn kinderen. Ook heb ik met regelmaat op die school vervangen. Ik heb verschillende jaren groep 3 en 5 gedaan. De afgelopen 2 jaar ben ik de uitdaging aangegaan en ben ik de combinatiegroep 2-3 gaan doen. Daaraan voorafgaand ben ik gaan kijken naar een combinatiegroep op een school in Wagenberg. Verder heb ik ook verschillende bijeenkomsten gehad met Miranda Peeters van het BCO Onderwijsadvies. De afgelopen 2 jaar waren pittig, maar ik heb ontzettend veel ervaring opgedaan. Ik heb geleerd om de kinderen meer los te laten. Ze aan te spreken op hun zelfredzaamheid en ik heb ze veel laten samenwerken/samenleren.

Dit schooljaar doe ik weer samen met Neeltje groep 3. Ik heb hier erg veel zin in.

Verder heb ik verschillende cursussen gevolgd en certificaten behaald:
Groepsdynamisch onderwijs, Human Dynamics, Leefstijl, Taakspel, Prowise Presenter( brons en zilver), De Vreedzame School, conflicthantering voor leerkrachten, werken met een meldcode. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik de opleiding ‘ICT coördinator Prodas’ gevolgd. Ik ben nu ruim 3 jaar ICT coördinator van de St. Lambertus.

In mijn vrije tijd speel ik regelmatig keyboard en piano. Verder houd ik van knutselen, computeren, wandelen en tuinieren.

Wilt u contact opnemen? Stuur dan een mail naar:
henriette.vandenboogaart@prodas.nl

Terug naar overzicht