Herfst en Sint

26 november 2019

Er is al weer heel veel gebeurd de laatste weken. We hebben veel geleerd over de herfst en nu genieten we van het mooiste kinderfeest van het jaar: Sinterklaas!

Tijdens de herfst hebben we onderzoekjes gedaan zoals: waarom is een dennenappel soms open en soms dicht en hoe kunnen we er zelf voor zorgen dat hij open of dicht gaat. Nu weten we dat als we hem in het water leggen hij snel dicht is, hij gaat pas weer open als hij helemaal droog is en dat duurt véél langer. Ook zijn we op zoek gegaan naar verschillende soorten blaadjes. Iedereen bekeek zijn eigen blaadje: de kleur, de vorm, de rand, de nerven. Wat zijn er veel verschillende soorten! Zo leren we heel veel door zelf te onderzoeken. We zijn nog paddenstoelen aan het kweken, heel interessant maar we hebben er wel heel veel geduld voor nodig.

Nu spelen we volop in het, door de ouders, zo mooi gemaakte Pietenpaleis. In de speelzaal kan de Sint komen slapen, is er plaats voor zijn paard O ZO Snel, kunnen we oefenen om op het dak te klimmen en pakjes door de schoorsteen te gooien, pakken we pakjes in, maken we mooie tekeningen en kijken we zittend op het bed van de Sint het Sinterklaasjournaal. Wat een feest allemaal!

Tussendoor hebben we ook nog een sponsorloop gehad. Onze juf is in India geweest en heeft dat kinderen bezocht die het lang niet zo goed hebben als wij. We hebben tijdens de sponsorloop heel veel geld opgehaald om een school op te knappen in een sloppenwijk in Calcutta. Hopelijk krijgen de kinderen nu een mooiere school met een dak dat niet kapot is en kunnen ze uniformen krijgen die ze aan kunnen als ze naar school gaan.

Terug naar overzicht