Sinterklaas

6 december 2018

Sinterklaas op school, altijd weer een groot feest!

De Sint is weer in het land en zeker ook weer op de Lambertusschool besteden we hier aandacht aan! De ouders hebben onze speelzaal weer omgetoverd in een prachtig Pietenpaleis, met een heuse slaapkamer waar Sint zelfs nog wat mantels heeft hangen.
Op zijn t.v mogen wij het Sinterklaasjournaal kijken! Er is een Pietengymzaal waar we oefenen met pakjes door de schoorsteen te gooien. In de inpakkamer pakken wij de pakjes wél hoed in en zetten we er wél de goede namen op en in de werkkamer maken we de mooiste tekeningen en schrijven we brieven aan de Sint. Wat een Pietenpret!

In de klas hebben we een pepernotenbakkerij gemaakt waar we zelf chocoladeletters, pepernoten en lekker taartjes maken van heerlijk ruikend speeldeeg. Deze verkopen we en worden afgerekend aan onze echte kassa. Zo zijn we spelenderwijs aan het rekenen.
Met allerlei materialen maken we de Sint en zijn Pieten. Door dit met blokjes Kapla te doen zijn we weer aan het meten, hoe lang moet die staf nou zijn en hoe hoog moet de mijter zijn om er ook nog een kruis in te kunnen maken? In de schrijfhoek schrijven we brieven die we in een envelop voorzien van een pietenpostzegel naar de Sint versturen.
Het boek de Spiekpietjes SOS Stoomboot zorgt voor allerlei problemen die wij helpen oplossen. We kregen flessenpost met een brief van Sinterklaas, maar hoe kregen we die er nu uit? Ook moesten we de Sint helpen met een oplossing om een schroefje onderuit een lange buis te krijgen. Even goed nadenken en toen: Yes, we weten het: we nemen en stuk touw en binden er een magneet aan! Probleem opgelost en Sint in een brief ons idee vertelt. Die was reuze trots op ons!
Zo zijn we op allerlei manieren bezig geweest met het thema Sinterklaas en hebben we weer heel veel geleerd!

Terug naar overzicht