Nieuw thema: Koning Toendertijd

21 januari 2019

We zijn 2019 goed gestart met het nieuwe thema: Koning Toendertijd! Dat is ook al heel goed te zien aan onze thema hoek op de gang en de raamversiering in de klas. Hier hebben we samen hard aan gewerkt.

Ons nieuwe thema is: Koning Toendertijd.
De hele school werkt aan het thema: bekende personen uit de Nederlandse geschiedenis.
De onderbouw houdt het binnen dit thema herkenbaar voor de kinderen door van alles te leren over ons koningshuis. Wie zijn onze koning en koningin, hoe heette de vorige koningin en hoe word je koning(in). Hoe woont de koning nu en hoe woonden koningen vroeger.
We hebben het thema geopend door een look a like wedstrijd te houden. Alle juffen meesters deden hun best om zo goed mogelijk op een oude belangrijke Nederlander te lijken. Zo waren: Koningin Juliana, Anne Frank, Annie MG Schmidt, Michiel de Ruyter, Aletta Jacobs, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Johan Cruijff, te zien. Ook de kinderen van groep 1-2 weten al heel wat te vertellen over deze belangrijke Nederlanders, heel knap hoor!
In onze groep gaan we ook aan de slag met het project van de Kleuteruniversiteit: prinses Arabella en prins Mimoen. Hierdoor leren de kinderen veel over het leven in een paleis. Het boek: prinses Arabella en prins Mimoen, gaat ook over gevoelens en daar gaat het bij de Vreedzame school ook over. Zo vormt het samen een mooi geheel.
Op de gang wordt al volop gespeeld, de koning en koningin krijgen een heerlijk bereidt maal geserveerd op gouden borden en met zilver bestek. Aan het hof worden de gasten vermaakt met poppenkastvoorstellingen gespeeld door de Nar.
Het is een feest om te zien hoe de kinderen hier hun fantasie in kwijt kunnen.
Gelukkig mogen we er nog een paar weken over werken!

Terug naar overzicht