Welkom op de site van groep 7!


We zitten met de volgende kinderen in groep:
Simone, Rhys, Bente, Stan, Senna, Babette,, Suus, Maud, Jaimy, Sem, Nine, Aimy, Willem, Jasper, Jamie, Janne, Marieke, Stijn, Senna, Cas en Milan

We gaan er met z'n allen een fijn, leerzaam, leuk schooljaar van maken!
Op maandag, dinsdag en vrijdag is Ineke in de groep en op woensdag en donderdag is Mieke er.Schoolreis in april
Wat een goede zet om in april al op schoolreis te gaan. Onze reis ging met de trein naar Amsterdam waar we ons drie uur konden vermaken bij Nemo en daarna getrakteerd werden op een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Dankzij veel  hulpouders, een perfecte NS, een interessant Nemo en een gezellige kapitein op de rondvaartboot was de dag een groot succes! 

Op bezoek in het Daf-museum in Eindhoven.
In februari hebben we het Daf museum bezocht. We werden hartelijk ontvangen door een medewerker die ons vertelde hoe de familie van Doorn dit, nu mega-grote, bedrijf begon. In het museum stonden ontzettend veel verschillende Dafjes. Ook stonden er leger- en politievoertuigen. Ze lieten ook zien hoe de motor  werkte. Het was een bijzondere auto omdat het geen schakelauto is maar een automaat. 
Project "Weet wat je eet"
Na de herfstvakantie zijn we gestart met het project "Weet wat je eet". Er werden heel wat onderzoeksvragen gesteld. Ook bezochten we diverse restaurants in Asten. Daar werden de koks geïnterviewd. Op de laatste dag voor de kerstvakantie werd het project afgesloten met de openstelling van ons restaurant "De Sneeuwpop". 
De kinderen hadden in de week daarvoor zelf allerlei recepten opgezocht voor koude gerechten die we op school konden maken. Op 22 december om kwart voor negen gingen onze koks van start en om half elf kon het restaurant geopend worden. Wat was het er gezellig! Er waren erg veel ouders, daar waren we heel blij om. 
Zij konden allemaal genieten van de heerlijke hapjes. De ploegen "bediening", "afruimen", "garderobe", "opmaak van de gerechten", "muziek" en "live-muziek" werkten alsof ze nooit anders hadden gedaan.
Een grote opsteker voor onze leerlingen!
Een paar foto's geven een kleine impressie van ons restaurant.


Hieronder kunt u lezen wat we aan feiten hebben verzameld over eten: Wist u dat?

De feiten van de feitenmuur:
 1. Het klokhuis van een appel is heel gezond.
 2. Cola is gezonder dan Fanta.
 3. Thee korrels zijn een soort takjes.
 4. Als je suiker smelt in een pan krijg je als het goed is caramel.
 5. Hollandse biefstuk komt uit de kont van een koe.
 6. Wist je dat er 6 suikerklontjes in chocomelk zitten.
 7. Thee bestaat uit alleen maar kruiden.
 8. In een glas sinaasappelsap zit evenveel suiker als in een glas cola.
 9. Druiven groeien aan een struik.
 10. Als je een Mentos bij cola gooit spuit het eruit.
 11. Bananen groeien naar de zon.
 12. Als je geen water drinkt kan je heel erge hoofdpijn krijgen.
 13. In sommige biersoorten zit vis.
 14. In 100 gram pizza zit 10 gram vet.
 15. In Amerika zien ze pizza als groenten.
 16. Er zit 0,8 gram suiker in aardappels.Sinterklaas in groep 7
Alle kinderen hadden erg hun best gedaan om een mooie surprise in elkaar te knutselen.
Zie hieronder de foto's
Gruwelijk eng
Op 4 oktober is de Kinderboekenweek geopend bij ons op school.
Het thema is "Gruwelijk eng".
De opening was een toneelstuk met een heks en een mummie en verschillende spoken. Ook kregen alle groepen een eng, nieuw boek om uit voor te lezen. Groep 7 kreeg het boek "Stranders"
Na deze feestelijke opening boekenfeest kon beginnen. Tot de herfstvakantie blijven we in deze gruwelsfeer.
We gaan zelf verhalen schrijven. Ook maken we presentaties over mysterieuze plaatsten op de aarde zoals: Loch Ness en de Bermuda Driehoek.
We oefenen zoals elk jaar het lied en de dans van het lied van Kinderen voor Kinderen. 
Samen met groep 8 hebben we ook geknutseld aan prachtige spookkastelen. Die zijn nog niet klaar, maar we zijn al goed op weg. Hieronder ziet u enkele foto's van dit creatieve proces.
Dank aan de ouders die hierbij hielpen. Hun helpende hand was zeker welkom.


Trektocht
Op 11, 12 en 13 september zijn de kinderen van groep 7 op trektocht geweest. Het leek alsof we slecht weer zouden treffen, maar dat viel reuze mee. Op maandag wandelden we naar de blokhut in Someren-Eind. Dat was een flinke tocht, maar met de ranja van ouders op de diverse rustplaatsen was het goed te doen. 's Avonds bereidden twee ouders een overheerlijke macaronischotel. En na een speurspel over diverse landen in Europa gingen de kinderen moe maar voldaan naar bed.
Op dag twee liepen we naar de bossen in de buurt van de blokhut. Ook dat was een fikse trip. In het bos speelden we stratego. Dat was erg spannend. Na de welverdiende frietjes 's avonds kon de bonte avond beginnen. De kinderen hadden thuis en op school allerlei originele optredens voorbereid. We konden echt genieten van een geweldige avond.
Op woensdag konden we alle spullen weer inpakken en begon de terugreis. Na een heerlijk ijsje in Asten sloten we gezamenlijk af op het grasveldje voor school.
Het was een zeer geslaagde trektocht!